Tapetsering stolar

Klä om stolar med en professionell tapetserare

Vår rekommendation är att klä om era stolar hos en professionell tapetserare då slutresultatet alltid blir bättre. Komfortmässigt, estetiskt och även över tid. Vi klär om sitsar till stolar och bänkar och fastsättningen av skinndynorna kan variera men alla lösningar är unika. Vi har klätt sittmöbler till både restauranger, receptioner samt privata hem.

Det finns många fördelar att klä dina stolar i skinn, då läder är ett slitstarkt material och håller över tid. Vi har en förkärlek till stolar och ingen stol är den andra lik. Stolar har en förmåga att ändra karaktär när man byter klädsel på den så tveka aldrig på att investeringen kommer att vara värd det. Oftast håller klassiska gedigna stolar en bättre kvalitet i både virke och hantverk än dagens nyproducerade sittmöbler, vilket gör att livslängden blir längre i slutändan med klassikerna. Därför är det också klokt att välja att hållbart material. Skinn är ett av de slitstarkaste materialen vi har, och därför väljer ofta både privatpersoner och företag att klä sina sittmöbler i skinn.

Jag klär om stolar med fast som lös sits

Stolar kommer både med fasta och lösa sitsar och jag klär om båda varianterna. Den fasta sitsen är något knepigare men inget vi inte kan lösa. Oftast ser ingen möbelkonstruktion ut som den andra vilket gör vårt arbete lika spännande varje dag, avklädsel som omklädsel. De flesta stolar går att spikas på med antingen häftklamrar eller tännlikor s.k. möbelspik. Vissa stolar kräver dock handsömnad så alla är som sagt olika. Stolar har ofta ryggar som även är beklädda, här brukar det inte vara samma slitage som på sitsarna så ofta kan man ha det med sig i val av stoppning och komfort.

Som första steg i en process brukar vi rådgöra samtliga av våra kunder att skicka in bilder på deras stolar för att kunna få ett så ungefärligt prisförslag som möjligt.

Stolsitsar och stolsdynor klädda med knappar

Stolsitsar kan vara stilrena och strikta, eller mjuka och runda. De kan ha keder, sömmar eller knappar. Alla detaljer på en stolsits görs i en varsam process. När vi exempelvis klär knappar i läder börjar vi med att skära ut en liten bit skinn, för att sedan skärfla och tunna ut det med kniv, för att avslutningsvis klä den lilla ansatsen som är knapphuvudet med rätt läder. Varje detalj på våra möbler är omsorgsfullt ditsatta.

Jag hjälper dig välja rätt stoppning när du klär om

Jag hjälper dig att välja rätt stoppning när vi klär om genom konsultation och se till era behov för er möbel. Även om stoppningen är något man aldrig kan se, påverkar det både komforten och kvaliteten i allra högsta grad. Vi använder oss gärna av naturmaterial även i stoppningen som tagel, ullvadd och filt samt kork. Vi använder oss även av skumgummi för att få en mjukare komfort samt av olika tekniker för att få den allra bästa känslan i din sittmöbel.