Läderhantverk

Läderhantverk är ett traditionellt hantverk som inbegriper många olika tekniker. Allt från lädersömnad, formning, prägling till stansning samt flätning. Läder är ett naturmaterial som är hållbart, klassiskt med egenskaper som inte liknar något annat material, där det inte tycks finnas några gränser för vad man kan göra med det. Möbler, inredningsaccessoarer, hundaccessoarer etc. När skönheten i ett material är så tydligt krävs ofta vare sig mycket volym eller mycket detaljer. Ofta är det enkla, det vackra och ställer snarare krav på stor yrkesskicklighet i att detaljerna ska bli exakta. I läderhantverk krävs skärpa med ett så dyrt råmaterial och att första snittet blir det enda. Med läder finns inga omtagningar utan man måste vara säker på sin hand.

Läderhantverk och slöjddetaljer

Läderhantverk och olika slöjddetaljer jobbar vi med i studion varje dag. Inget uppdrag är den andra lik då vi jobbar framförallt med specialförfrågningar. Exempel på läderhantverk och slöjddetaljer kan vara alltifrån sömmar med keder, möbler med knappar eller fodral och väskor. Våra kunder är alltifrån privatpersoner, till arkitekter och möbeldesigners samt även stylister och företag som vill ha mindre exklusiva läderkollektioner.

En utbildad lädermakare som designar och tillverkar produkter med unik prägel och hantverkskänsla

Jag är en lädermakare som designar och tillverkar möbler och produkter med unik prägel och hantverkskänsla. Mina möbler och inredningsprodukter har skandinavisk känsla med stilrenhet och få detaljer. Både material och design ska hålla över tid och präglar hela min design.

Jag gör både på beställning samt designar egna inredningsprodukter i mindre exklusiva kollektioner. Jag strävar alltid efter en så lokal produktion som möjligt när det gäller mina egna produkter.

Allt jag gör från grunden är tillverkat i läder från ledande garverier

Samtliga av mina produkter som jag gör är tillverkat i läder från ledande garverier. Främst använder vi oss av det svenska miljöcertifierade garveriet Tärnsjö men vi använder oss exempelvis även ofta av det danska garveriet Sørensen.

Med sådana samarbetspartners kan man lita på kvaliteten i våra produkter samt att materialet håller och åldras med vacker patina.

Jag tillverkar handväskor, hundprodukter, förkläden och mindre exklusiva kollektioner i läder

Jag tillverkar bland annat handväskor, hundprodukter, förkläden och mindre exklusiva kollektioner i läder. Söker ditt företag exempelvis efter en exklusiv och personlig avtackningspresent hjälper vi gärna till med det. Eller du kanske letar efter en personlig present till någon som fyller jämnt? Hos oss finns utvalda och personliga presenter för alla åldrar.

Även möbler och inredningsaccessoarer så som dagbäddar och puffar

Jag tillverkar även möbler och inredningsaccessoarer så som dagbäddar och puffar.

Vill du ha hjälp med en prototyp eller att förverkliga en helt unik möbel?